Våra djur på gården

VÅRA DJUR PÅ GÅRDEN

Här kan ni läsa om gårdens alla djur. Ett tips till alla barnföräldrar är att gå in innan ert besök och läsa om våra djur tillsammans med era barn. Under ”Djurfakta” finns mer utförlig fakta om vara ras.

Macy

Macy är vår piggaste och snabbaste åsna. Hon tycker om när det händer saker. Hon är syster till Allie. Macy kan vara lite försiktig innan man lärt känna henne. Älskar att bli kliad bakom öronen på halsen.

Allie

Allie har en hjärta av guld! Hon är en gigantisk åsna med jätteöron. Hon är syster till Macy och av en ras som heter Pitou åsna som är långhåriga. Hon mäter hela 145cm.

Reuben

Reuben

Rueben har en tråkig historia bakom sig. Vi fick honom av ett räddningsställe på Irland. Dom hittade honom misshandlad och svårt misskött, efter några år i deras vård var det dags för honom att få ett hem. Vi älskar Rueben och han var i början lite rädd för nya situationer men är idag en riktig klippa som älskar att bli pysslad med. Han har växt och blivit en modig och glad kille.

Ior

Ior

Ior är en skön kille. Vi fick honom samtidigt som Rueben ifrån Irland, hans familj hade inte råd med mat så dom lämnade in honom till Donegal Donkey Sancuary som hjälper åsnor i nöd. Ior älskar att gosa och bli borstad. Är bäst på hoppning annars gillar han att ta det lugnt. Vill inte Ior så vägrar han att gå och det spelar ingen roll hur mycket du drar.

Tippex

Tippex
Tippex är gårdens minsta häst, men liten är tuff och han är den som bestämmer i hagen!
Han kommer aldrig slå rekord i något, han kommer aldrig springa snabbast, hoppa högst eller vara piggast. Men det är just det som gör honom till den perfekta kompisen för de minsta barnen. Han står tålmodigt och njuter hur länge de än vill borsta eller pyssla om honom och på hans rygg kan man vara fullkomligt trygg med att det inte kommer gå för fort.

Falki

Falki
Falki har gått som turridningshäst i många år innan han kom till oss för att få ta det lite lugnare på äldre dagar. Han är en försynt äldre herre som kan vara lite blyg och försiktig  innan man lär känna honom, men han har ett hjärta av guld och trivs med pensionärslivet här. Ambitiös och glad och är som lyckligast när han får gå ut på tur i skogen!

Thokki

Thokki
Thokki kom till oss tillsammans med Falki för att få spendera sina sista år med lättare arbete.
Är trots sin ålder en framåt farbror som bjuder på fin tölt även med de allra minsta barnen. Han är favoriten hos många eftersom han är väldigt mån om sina ryttare och är otroligt snäll.

Sleipnir

Sleipnir
Sleipnir är den perfekta hästen för den som aldrig ridit islandshäst förut! Han är pigg, positiv till allt och är väldigt lättväxlad.  Han bjuder på mjuka och fina gångarter till både stora och små och gör en alltid på bra humör med sin positiva inställning till allt! Om du inte ser skillnad på Thokki och Sleipnir så är du i gott sällskap, det gör knappt vi heller!

Här läser ni mer om våra djurraser

Åsnor
Länk

Islandshäst
Läs mer

Gutefår
Länk

Bildarkiv